Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація

На місці модерністського будинку 1930-х років на вулиці Мельника, 21 у Львові зведуть творчий центр дитини і юнацтва, повідомляє міська рада.

Будівля до початку робіт. Фото: Мирослава Ляхович

Будинок не є пам’яткою архітектури, але є типовим прикладом львівського функціоналізму.

Будівля до початку робіт. Фото: Мирослава Ляхович

Віллу звели у 1938 році на замовлення доктора Людвіка Ебермана. Будівля має характерні для цього стилю кутові вікна, оздоблені клінкерною цеглою. Клінкерною цеглою декоровано й фундамент. У рядянські часи тут був дитячий садок.

Будівля до початку робіт. Фото: Мирослава Ляхович

У 2018 році благодійний фонд «Лабораторія соціального новаторства» добудував новий поверх — незаконно, до погодження в управлінні архітектури. ДАБІ тоді оштрафувала забудовника майже на 160 тисяч гривень.

Початок перебудови

Згодом забудовник звернувся до міста з проханням скоригувати видані містобудівні умови щодо висотності та відсотку забудови. За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, ці вимоги відповідають історико-архітектурному опорному плану.

Візуалізація

«Цей комплекс вже тривалий час розбудовується. Тут маємо історичну будівлю 30-х років з доповненням у вигляді верхнього поверху, і поруч є територія, де планують облаштувати центр дитини і юнацтва з творчою освітньою орієнтацією», — пояснює Коломєйцев. 

Візуалізація

Засновниками «Лабораторії соціального новаторства» є книжковий видавець Андрій Єлісеєв та голова баптистської семінарії Ярослав Пиж.

«Вони дійсно мають намір зробити центр для дітей і юнацтва, певно, що з релігійним ухилом, мають якесь фінансування, наскільки я знаю, з західних фондів, і умова для проєктанта була — максимальне збереження історичного полотна», — коментував у 2019 році видання МУО головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Як видно з нових візуалізацій, будинок повністю видозмінять.

Візуалізація

Коментарі:

    KGB :

    В Європі історичні пам’ятки реставрують,в Україні- знищують.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button