Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Харкові планують відновити ще один будинок на Північній Салтівці – нещодавно на Prozorro було оголошено переможця відповідного тендеру.

Вартість робіт, згідно з кошторисом, складатиме понад 253 мільйони гривень. Харківський активіст Павло Храмов підрахував, що вартість відновлення одного квадратного метра будинку складатиме 593 долари – за таку ціну можна придбати квартиру в новобудові.

Росіяни скинули бомбу на будинок ще пʼятого березня 2022 року – від вибуху повністю вигоріла понад третина квартир, було зруйновано дах та технічний поверх, а помешкання вкриваються пліснявою, розповідають у спільноті «Будівельний Харків». Технічне обстеження будинку, яке проводили ще на початку 2023 року, стало одним із найдорожчих за минулий рік. Голова Департаменту ЖКГ Олексій Богач тоді розповідав, якщо будинок не почнуть відновлювати до зими, знадобиться ще одна експертиза. Згідно з тендерною документацією, відновлення будинку планують завершити до кінця 2025 року.

Нещодавно Харківський антикорупційний центр (ХАЦ) опублікував матеріал про тендери щодо відновлення багатоповерхівок у Харкові – в 2024 році вже було укладено угод на ремонт на понад 346 мільйонів гривень.

У матеріалі також йдеться про те, що майже на всіх тендерах, що проводили з початку 2024 року, перемагав «Трест-Житлобуд-1» – компанія члена виконкому Харківської міськради Олександра Харченка. У ХАЦ розповідають, що майже на кожному тендері у компанії був конкурент, що пропонував нижчу ціну. Також в організації зазначають, що міська влада продовжує ігнорувати рекомендації щодо публікації кошторисів в закупівлях.

Нагадаємо, у Харкові скасували тендер на капітальний ремонт будинку за 217 мільйонів через завищений кошторис.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button