Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/RuslanKravchenkoKyiv

На Київщині благодійники будують інклюзивне житлове містечко для ветеранів з інвалідністю та їхніх родин, повідомив голова Київської обладміністрації Руслан Кравченко.

56 приватних будинків розташовано серед хвойного лісу на березі озера. У комплексі житимуть ті військові, які втратили житло внаслідок бойових дій, або ж їхні оселі розташовано на окупованих територіях.

Будівництво почали у жовтні минулого року. Заселити перших мешканців планують наприкінці травня — на початку червня.

Площа кожного будинку складає 80 квадратних метрів. Кожне помешкання матиме простору терасу і земельну ділянку у чотири-п’ять соток. До будинків підведуть воду, електрику, газ, каналізацію.

В оселях зроблять ремонт, встановлять кухонні меблі та облаштують ванну й санвузол.

Комплекс відповідатиме всім вимогам безбар’єрності. Зокрема, тротуари та проїзди облаштують так, аби мешканці легко пересувалися містечком. 

Збудують амбулаторію для реабілітації. Також на території передбачено велику зону відпочинку: сквер, спортивні й дитячі майданчики, місця для барбекю. Протирадіаційне укриття розтаховано на щойнаменше 100 осіб. 

Дітей до найближчих шкіл і садочків возитиме спеціальний автобус. Його також закуплять благодійники.

Фінансують проєкт благодійний фонд Андрія Засуха та футбольний клуб «Колос Ковалівка». Виробники будівельних матеріалів Київщини робили максимальні знижки, що дозволило збудувати ще більше житла. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button