Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Навіть якщо до важливого тесту на знання англійської мови залишилися лічені дні, ви однаково можете розраховувати на високий бал. Звісно, якщо добре підготуєтеся. Проте не варто зубрити все підряд або марнувати час на нудні типові завдання — ця стратегія навряд чи спрацює. Як же діяти? Ловіть поради від експертів, спеціалізація яких — підготовка до IELTS в Києві та онлайн. Скористайтеся перевіреною покроковою інструкцією від Speak Well School і будьте певні, що все вдасться! 

Як підготуватись до IELTS без стресу і турбот?

Якщо коротко, ваш успіх на IELTS залежить від трьох основних чинників. 

  1. Рівень знань — ваша здатність розуміти, читати, говорити й писати англійською мовою. 
  2. Навички управління часом, оскільки тест має строгі обмеження для кожного етапу.
  3. Вміння протистояти стресу, адже іноді напруга під час тестування може вплинути на результати.

Візьміть до уваги ці аспекти під час самостійної підготовки до тесту IELTS, це значно підвищить ваші шанси на успіх.

Крок 1. Дізнайтеся, з чим вам доведеться мати справу

Насамперед детально ознайомтеся з форматом тесту й системою оцінювання. IELTS складається з чотирьох модулів: читання, письмо, аудіювання й усне мовлення, за кожен з яких вам буде виставлено окремі бали. Після цього розраховується загальна оцінка. Зверніть увагу, що залежно від того, до якої версії IELTS ви готуєтеся (Academic чи General Training), деякі завдання можуть відрізнятися. Для отримання детальнішої інформації рекомендуємо відвідати офіційний сайт міжнародної системи тестування англійської мови й переглянути додаткові інформаційні відео.

Крок 2. Розвивайте навички читання

Під час тестування у вас буде близько 60 хвилин, щоб прочитати уривки текстів і відповісти на 40 запитань. Як підготуватись до IELTS Reading? Візьміть на замітку кілька дієвих стратегій.

  • Сканування — вивчіть техніку швидкого перегляду тексту для пошуку конкретної інформації.
  • Принцип «пристрілки» — навчіться швидко проглядати рядки, щоб отримати загальне уявлення про зміст.
  • Розуміння заголовків і ключових ідей — практикуйтеся визначати головні слова й фрази у тексті, звертайте увагу на важливу інформацію.
  • Визначення синонімів й антонімів — навіть якщо деякі слова вам незнайомі, спробуйте підібрати схожі або відмінні за значенням, щоб зрозуміти контекст.
  • Розуміння структури — самостійна підготовка до тесту IELTS має охоплювати читання різних типів текстів, для розуміння таких прийомів як опис, порівняння, аргументація тощо.

Крок 3. Зосередьтеся на аудіюванні

На іспиті вам потрібно буде послухати аудіозаписи монологів або розмов двох і більше людей англійською мовою. Далі необхідно відповісти на питання, що стосуються загальної теми, думки й ставлення доповідачів, мети сказаного, деталей. 

Під час самостійної підготовки до IELTS Listening слухайте різноманітні аудіоматеріали: від новин і подкастів BBC до улюблених аудіокниг або TED Talks. Практикуйтеся сприймати різні акценти й манери мовлення, занотовуйте ключову інформацію, спробуйте поставити собі кілька питань і відповісти на них, щоб бути готовим до будь-яких завдань на іспиті. 

Крок 4. Покращуйте вміння писати англійською

Письмова частина направлена на перевірку вашою здатності ефективно формулювати свою відповідь, логічність і послідовність думок, словниковий запас, граматику. Поки не розумієте, як підготуватись до IELTS Writing і розвинути всі ці навички? Секрет успіху у постійній практиці. 

  • Заведіть щоденник. Записуйте свої думки й події у блокноті або ведіть блог англійською мовою.
  • Вивчайте приклади. Досліджуйте якісні твори й есе англійською мовою, аналізуйте їхню структуру, стиль і граматичні конструкції.
  • Практикуйте тематичне письмо. Виберіть теми, які часто зустрічаються в IELTS Writing, і пишіть про них. Це допоможе звикнути до формату й стилю, необхідного для успішного складання іспиту.

Крок 5. Якомога більше говоріть

Навчіться оригінально відповідати на елементарні питання про себе, дім, інтереси, друзів, родину тощо. Знайдіть носіїв мови для регулярної розмовної практики, наприклад, у популярних застосунках Tandem, HelloTalk, Speaky тощо.

Влаштовуйте собі репетиції IELTS Speaking.

  1. Виберіть актуальну тему.
  2. Установіть таймер на 1 хвилину для підготовки.
  3. Упродовж 2-3 хвилин розповідайте, що думаєте про питання, проблему і т. п.
  4. Записуйте своє мовлення на диктофон для подальшого аналізу.

Самостійна підготовка до тесту IELTS чи допомога профі?

Звісно, можна готуватися самостійно, проте доведеться докласти особливих зусиль. Якщо ви не хочете ризикувати й бажаєте бути 100% впевнені у результаті, то заручіться підтримкою досвідчених викладачів. Школа англійської Speak Well School багато років спеціалізується на підготовці до IELTS. Наші студенти отримують високі бали без зубріння й зайвого стресу. Приєднуйтеся!

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button