Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олександр Попенко

Фокус-темою й основною метафорою ХІІ Книжкового Арсеналу, який відбуватиметься в Києві з 30 травня до другого червня, оголошено «Життя на межі».

Кураторами теми стало подружжя: літературознавиця Тетяна Огаркова та філософ Володимир Єрмоленко. Вони ведуть україномовний подкаст про культуру Kult: Podcast.

Володимир Єрмоленко. Фото: Олександр Попенко / Мистецький арсенал

«Сьогодні від столичного життя, яке на поверхні майже нічим не відрізняється від довоєнного, до тієї межі, де життя у звичному для нас сенсі припиняє існувати, — вісім годин автівкою, — йдеться в есе кураторів, присвяченому темі фестивалю. — На межі відбувається те, що змінює все. Вона — не периферія якогось центру, вона і є центр».

Тетяна Огаркова. Фото: Олександр Попенко / Мистецький арсенал

Кураторкою Літературної програми стала радіоведуча та письменниця Олена Гусейнова.

Роботу Програми для дітей та підлітків куруватиме письменниця і перекладачка Ольга Русіна.

Під кураторством Оксани Карп’юк відбудеться Професійна програма.

Зі спеціальною програмою ХІІ Книжковий Арсенал прийматиме Літературний фестиваль «П’ятий Харків». Цю програму, організовану у співпраці з Харківським Літературним Музеєм, куруватиме літературознавець Євгеній Стасіневич.

Євгеній Стасіневич. Фото: Олена Ведмідь

Айдентику цьогорічного фестивалю розробила команда дизайнерів МА на чолі з Лєрою Гуєвською.

Книжковий Арсенал — це щорічний книжковий фестиваль, на якому видавці презентують нові видання і де проходять різні події — читання, презентації, майстеркласи, виставки ілюстрацій, кінопокази та концерти.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button