Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23541 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Josue Isai Ramos Figueroa / Unsplash

Україна незабаром починає перемовини з європейськими та американськими регуляторами про відновлення авіасполучення. Про це повідомив в інтерв’ю РБК-Україна віце-прем’єр з відновлення, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Наразі готують бачення, яке запропонують регуляторам на офіційних перемовинах: як працюватимуть авіаперевезення в умовах воєнного стану, якими є ризики.

«Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Найуспішніший з них – Ізраїль. Тож ми багато часу проводимо консультаціях з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю», — зазначив Кубраков.

Міністр зауважив, що розглядають кілька сценаріїв, чи можна буде відкрити один аеропорт чи декілька. За його словами, принаймні чотири європейські авіакомпанії готові бути першими, хто повернеться до України. Зокрема, Ryanair заявили, що хочуть весь ринок одразу після відкриття авіапростору, і вже подають десятки заявок.

Раніше мер Львова Андрій Садовий припускав, що у 2024 році можуть відкрити міський аеропорт. Він також повідомляв, що обговорюють відкриття київського аеропорту «Бориспіль».

Найбільшою катастрофою в цивільній авіації за часи війни Росії проти України стало збиття пасажирського рейсу МН17 компанії Malaysia Airlines неподалік Донецька, унаслідок якого загинули всі пасажири та екіпаж — 298 осіб.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button