Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У новому епізоді шоу «Відвал ніг або ALL інклюзив» блогер Олександр Терен перевірив на доступність для людей з інвалідністю гірськолижний курорт Буковель.

Співавтором цього випуску став тревел-блогер Влад Хільченко (Однією Правою).

«Я зрозумів, що безбар’єрність в першу чергу в деталях. Тобто, десь один непродуманий поворот, одне непродумане рішення призводить до того, що хтось просто фізично не може чогось отримати», — коментує Влад.

Блогери покаталися на інклюзивному колесі огляду, на під’їзді до якого було встановлено пандуси. Однак виявилося, що через три дні після зйомок всі ці пандуси зникли.

«Я не хочу звинувачувати співробітників Буковелю в тому, що безбар’єрність цього об’єкту була показовою під зйомку, але вже це зробив», — прокоментував Олександр.

Блогери випробували адаптивні лижі, які дозволяють людині з інвалідністю кататися індивідуально чи з інструктором. Також склали список доступних готелів курорту та вказали на проблеми інфраструктури.

Нагадаємо, після виходу випуску «Відвал ніг» про Вінницю міська влада запровадила деякі покращення доступності трамваїв для маломобільних людей.

Автор шоу Олександр Терен втратив ноги у боях за Харківщину. Він має протези, а також пересувається на колісному кріслі, щоб протестувати інклюзивність у різних містах України. Також виходив випуск про Львів.

Наступний епізод проведуть разом із Сашею Зарицькою з гурту KAZKA. Він вийде 26 березня і буде присвячено доступності Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button