Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У новому випуску шоу «Відвал ніг або All інклюзив» його ведучий Олександр Терен перевірив, наскільки зручними для людей з інвалідністю є міські простори та заклади Львова.

Разом зі співведучою Машею Єфросиніною, яка теж сіла у колісне крісло, «тестування» розпочали з бруківки на площі Ринок. Їхати нею складно, крісло буксує, і треба докладати багато зусиль, щоб провертати колеса. Однак восени минулого року на площі почали знімати бруківку, шліфувати її та вкладати назад — це роблять якраз для того, щоб людям з інвалідністю було легше пересуватися.

Далі ведучі спробували потрапити у кав’ярню «Копальня кави». До входу ведуть три круті сходинки, але біля дверей розташовано кнопку для виклику працівників. Втім, до кнопки неможливо дотягтися, навіть якщо нахилитися на кріслі. Допомоги довелося чекати доволі довго, після чого вийшли три співпрацівники, які винесли й поклали пандус під кутом, який не дозволяє людині на візку заїхати самостійно. Олександра занесли всередину.

Натомість під час прогулянки центром увагу привернув вхід до готелю Best Western Plus, до якого веде зручний пандус. Як виявилося, у готелі також є номер, облаштваний спеціально для людей з інвалідністю.

Адміністратор розповів, що переобладнати звичану готельну кімнату на такий номер складно: є просторові параметри вже наявного приміщення та обмеження вже прокладених комунікацій. Менш із тим, власникам вдалося зробити широкий вхід зі слайдерними дверима, які відчиняються автоматично після прикладання картки-ключа; ширші проходи та просторішу кімнату; просторий санвузол. До ліжка можна під’їхати з обох боків, а приліжкові тумбочки прибрали, натомість передбачивши місце для речей на узголов’ї.

Вартість утримання інклюзивного номеру, втім, не відрізняється від звичайного.

Також ведучі відвідали музей митрополита Шептицького та інклюзивну ковзанку.

Попередній випуск, співвідучим якого став комік Василь Байдак, було присвячено безбар’єрності у Вінниці.

Олександр Терен втратив ноги у боях за Харківщину, йому встановили протези. У липні 2023 року ветеран разом із трупою United Ukrainian Ballet танцював у хореографічній постанові на сцені в Каліфорнії. У лютому 2024-го він запустив шоу «Відвал ніг», яке виходить що два тижні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button