Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23533 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На вулиці Гончарній біля сходів на Старокиївську гору з Воздвиженки почалися будівельні роботи. Про це повідомляють журналістка Наталка Якимович і співзасновник Українського центру охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

Нещодавно було анонсовано будівництво на Гончарній 19 Академії гончарного мистецтва. Ліплення з глини, зокрема, сприятиме реабілітації людей з інвалідністю і посттравматичними розладами. Забудовник — «Фундація “Якісне житло”».

У прессрелізі йшлося, що компанія, що орендує ділянку, презентувала у 2016 році проєкт адмінбудівлі, але міська влада буцімто наполягла на коригуванні проєкту, аби він не був високоповерховим і мав суспільне значення для містян.

Візуалізація проєкту

Ковтонюк стверджує, що забудовник має «нас з вами за дурачків», а скляна прибудова більше схожа на ресторан.

«Локація як для “гончарства”, так і для “реабілітації” обрана ідеальна — видертися на верх вулиці Гончарної у дощ або сніг може не кожна людина з досвідом підкорення гірських вершин. Верх вулиці Гончарної — це найменш інклюзивне місце на Воздвиженці – найменш інклюзивному кварталі Києва», — зауважує він.

Та ж «Фундація “Якісне житло”» планує звести житлову багатоповерхівку на місці скверу на Воздвиженці. Щодо цього проєкту триває судовий процес. Крім того, фірма була землекористувачем у скандальному проєкті ЖК «Поділ-Град».

За даними Цензор.нет, «Фундація “Якісне Житло”» виникла після банкрутства тресту «Київміськбуд-1 імені Загороднього». На нову фірму переоформили договори оренди на незабудовані ділянки Подолу.

Кияни запустили петицію проти забудови схилу на Воздвиженці.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button