Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/BrahinskyyViktor

Керівника Київського метрополітену Віктора Брагінського буде відсторонено від виконання обов’язків або він «не пручатиметься» і сам напише заяву на звільнення, заявив міський голова Віталій Кличко після виходу розслідування Bihus info увечері 14 березня.

«Злий вечір. З неприємними, скажемо так, відкриттями для мене, — прокоментував Кличко. — З філософського: всім в душу не заглянеш».

Він додав, що оприлюдненими в розслідуванні фактами мають зайнятися правоохоронні органи.

Фото: facebook.com/BrahinskyyViktor

У випуску Bihus info стверджується, що за 10 років, що Брагінський очолює метрополітен, його близькі — матір, дружина та сестри — обросли активами орієнтовною вартістю майже півтора мільйона доларів.

Так, матір Брагінського цьогоріч придбала дві квартири у ЖК White Lines, розташованого біля входу до станції метро «Голосіївська», що нині відрізана від решти синьої гілки через аварію.

Своїй сестрі керівник метро продав землю в селі на Київщині за значно завищеною ціною.

Також із Брагінським залишається пов’язаною його дружина Ольга Брагінська, яка сама стверджує, що розлучилася з чоловіком понад десять років тому, а її адвокат вважає, що вони досі живуть разом. Віктор і Ольга купили в один день дві квартири у ЖК «Річмонд» на Печерську.

Будинок, в якому купили квартири Брагінський і його колишня дружина

У декларації Брагінський вказує лише свою однокімнатну квартиру, не згадуючи ні про двокімнатну квартиру колишньої дружини, ані про існування самої ексдружини, як і трьох спільних із нею дітей.

Крім того, Ольга володіє ділянкою в елітному селі Козин під Києвом, де зараз ведеться активне будівництво.

Журналісти пообіцяли опублікувати другу частину розслідування найближчими днями.

За останні десять років до київського метро не додалося жодної нової станції, навпаки, закрили частину синьої гілки через аварію на перегоні під Деміївською площею.

Наприкінці минулого року Київ розірвав договір із підрядником на прокладання метро на Виноградар.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button