Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23572 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: uk.wikipedia.org

Аукціон на реставрацію історичної будівлі на Жилянській, 96, яка зазнала руйнувань внаслідок ракетного обстрілу, був скасований. Торги не відбулися через відсутність пропозицій. Така інформація з’явилася на сайті публічних закупівель Prozorro.

Реставраційні роботи, які оцінюють у понад 12 мільйонів гривень, замовив Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького. Відновити будинок планують до 15 жовтня цього року.

Фото: Віталій Носач

Як зазначається в обґрунтуванні закупівлі на Prozorro, будівля потребує протиаварійних робіт. Адже внаслідок ударно-вибухової хвилі від влучання ракети неподалік об’єкту загальний стан історичної пам’ятки неприданий до нормальної експлуатації та межує з аварійним.

Фото: Дмитро Перов

Будинок є пам’яткою історії місцевого значення, оскільки на початку минулого століття там проживав театральний і громадський діяч Панас Саксаганський.

Раніше «Хмарочос» розповідав як біля будинку Саксаганського хотіли звести багатоповерхівку. За твердженням Департаменту культури КМДА, будівництво на цій ділянці призвело б до пошкодження розташованих поруч історичних пам’яток. Зокрема, це б торкнулося і Музею видатних діячів української культури. Але врешті забудовнику відмовили в оренді землі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button