Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Голосіївська РДА

У ботанічному саду імені Фоміна в Києві відкрили скульптуру на честь загиблого військового Ігоря Воєводіна з позивним Стіч, повідомляє Голосіївська райадміністрація.

Ігор загинув у віці 20 років у серпні минулого року, виконуючи бойове завдання поблизу Кремінної на Луганщині.

Він вивчав японістику в інституті філології КНУ Тараса Шевченка. Готувався стати перекладачем.

У перші дні повномасштабного вторгнення пішов добровольцем у територіальну оборону Києва. Згодом долучився до 12 бригади спецпризначення «Азов». Там служив у розвідці, був снайпером.

Фото: Голосіївська РДА

Стіч — персонаж діснеївського мультфільму, інопланетянин, який захищав Землю. Побратими згадують, що Ігор постійно носив із собою таку фігурку. Коли знайшли тіло, вона була єдиним, що лишилося неушкодженим, повідомляють в КНУ.

Фото: facebook.com/livingcitykyiv

Скульптуру виконано як фігуру військового з головою мультиплікаційного персонажа. Автори скульптури: Остап Ковальчук і Олексій Пергаменщик.

Ігоря Воєводина відзначено орденом «За мужність III ступеню» та знаком «Ветеран війни» посмертно.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button