Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Знищений після ракетного удару автобус на дамбі ДніпроГЕС

У Вінницькій ОВА розповідають, що ворог застосував гібридну тактику БПЛА і крилатих ракет. Це підтверджує і зведення телеграм-каналу monitor, який інформує про повітряні атаки росіян. За його словами, окупанти вночі застосували:

  • крилаті ракети Х-101/555 запущені щонайменше 13х бортами Ту-95 з району Каспійського моря;
  • аеробалістичні гіперзвукові ракети комплексу Х-47М2 “Кинджал”;
  • балістичні ракети ОТРК “Іскандер-М”/”KN-23”;
  • надзвукові крилаті ракети повітряного базування Х-22;
  • керовані зенітні ракети ЗРК “С-300″/”С-400”;
  • ударні БпЛА типу “Шахед”;
  • ймовірно керовані авіаційні ракети різних типів.

Під атакою перебували Харків, Запоріжжя, Дніпро, Кривий Ріг, Черкаси, окремі населені пункти Харківщини, Дніпропетровщини, Запоріжжя, Одещини, Хмельниччини, Вінниччини.

За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, одна з ракет поцілила в автобус, який рухався дамбою ДніпроГЕС в Запоріжжі. Загалом росіяни завдали 12 ракетних ударів по Запоріжжю. Попередньо сім будинків зруйновано, 35 – пошкоджено.

Наслідки удару по ДніпроГЕС

Міністр енергетики Герман Галущенко назвав комбіновану атаку на енергетичний сектор найбільшою за останній час. «Є влучання та пошкодження об’єктів генераціі, системи передачі та розподілу електроенергії. Також знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС. У частині регіонів є перебої зі світлом», – написав міністр.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов написав, що окупанти здійснили більше 15 ударів по обʼєктах енергетики. Станом на п’яту годину ранку сам Харків фактично повністю перебуває без світла. Також Укрзалізниця пише, що в результаті нічних обстрілів має декілька знеструмлених ділянок: «Задіяли резервні схеми живлення та тепловози, всі поїзди продовжують рух. Зокрема у Харківському вузлі рух усіх поїздів, включно з швидкісними електропоїздами Hyundai Rotem, здійснюватиметься тепловозною тягою. Харківський вокзал переведено на резервне живлення, всі системи працюють».

Сергій Лисак з Дніпропетровської ОВА констатує, що пошкоджені енергетичні об’єкти в Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському та Камʼянському районах області. Від вибухової хвилі побиті вікна в будинках. Є перебої зі світлом та водопостачанням. Будуть введені графіки відключень.

У Сумській області в кількох районах вже запровадили графіки аварійних відключень.

На Львівщині у Стрийському районі безпілотник окупантів також влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури, там почалася пожежа, станом на сьому годину ранку її гасять.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button