Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: «Тисячі дверей Одеси»

У будинку Ставро в Одесі відреставрували двері зразка 1892 року. Відновлювальні роботи провела майстерня «Тисячі дверей Одеси». Зокрема, дверні ручки були відтворені за допомогою 3D-сканування.

Фото: «Тисячі дверей Одеси»

Оскільки блиск латуні потьмянів під впливом часу, майстри відновили автентичні латунні шпінгалети стулок дверей і кватирок та латунні плінтуси, які прикрашають нижню частину дверей і захищають їх від зовнішніх впливів.

Фото: «Тисячі дверей Одеси»

За словами «Тисячі дверей», дверні ручки, які пройшли шлях від 3D-сканування до відтворення – демонструють диво сучасних технологій, що втілюють історичну спадщину в латуні.

Фото: «Тисячі дверей Одеси»

Ковані ґрати, які майстрам також вдалося відтворити, в організації вважають не лише прикрасою:

«Вони – діалог з епохою, де кожен завиток, переплетення ліній і клепки передають дух старовинної Одеси, мистецтва і витонченості, властивої архітектурі того часу. Ці ґрати несуть на собі відбиток традицій, майстерно вписаних у сучасний міський пейзаж».

Фото: «Тисячі дверей Одеси»

Оновлене різьблення дверей містить у своєму складі три породи дерев: модрину, вільху і дуб. Завдяки просоченню данськими маслами деревина захищена від зовнішніх впливів.

Фото: «Тисячі дверей Одеси»

«Унікальні двері, просочені історією вулиць Одеси, завдяки мистецтву реставрації знайшли друге життя… Кожен відновлений елемент просякнутий повагою до минулого і прагненням зберегти його для майбутніх поколінь», – зазначили у майстерні.

«Тисячі дверей Одеси» – це програма реставрації та популяризації старовинних дверей і воріт, яка співфінансується Представництвом Євросоюзу в Україні. Раніше «Хмарочос» розповідав як майстерня відреставрувала одеську  браму 1835 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button