Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Седона, штат Аризона, США. Фото: Depositphotos

Міська рада Седони, міста в штаті Аризона, схвалила програму, яка дозволяє людям без постійного місця проживання тимчасово оселитися у власних машинах на порожній автостоянці. Таке рішення ухвалили з огляду на поширену проблему з пошуком житла серед студентів, робітників й інших людей, які змушені ночувати у своїх авто поблизу міста.

Місце для паркування вміщуватиме 40 автомобілів і два кемпінгових авто на ніч, з можливістю розширення. Стоянку планують зробити на міській ділянці у західній частині Седони. Раніше це була парковка міського парку культури – амфітеатру, яким керував приватний бізнес. Влада Седони має намір звести житло на цій території, тому придбала землю у 2022 році. Дозвіл на паркування має стати тимчасовим рішенням нагальної проблеми на наступні декілька років.

Противники ініціативи хвилюються, що згодом ділянка перетвориться на табір з наметами та притягуватиме до Седони хронічно безробітних людей у пошуках безкоштовного місця для ночівлі. Але прихильники рішення стверджують, що це необхідно в туристичному місті, де немає доступного житла, а власники бізнесу нарікають на відсутність охочих працювати для обслуговування постійного потоку туристів.

Мер Седони запевняє, що критики поширюють дезінформацію, стверджуючи про можливе залучення до проєкту людей з усієї країни. Адже насправді програма створена як раз для уникнення такої ситуації: учасники «програми» повинні надати реєстрацію транспортного засобу та підтвердження страхування разом із підтвердженням роботи або шкільним ваучером.  

Люди, які живуть у своїх машинах, часто зупиняються для ночівлі у Національному лісі Коконіно. Також дехто паркується на бізнес-стоянках або просто посеред вулиць, звідки їх проганяє поліція. Через це люди, які мешкають в авто, та не мають дому, постійно ризикують залишитися без транспорту внаслідок конфіскації.

Але за словами критиків програми, Седона може стати домівкою для тих, хто працює лише кілька годин на тиждень, проте мешкатиме в одному з наймальовничіших місць для бездомних у країні за рахунок платників податків.

Нещодавно «Хмарочос» розповідав як в Австралії хочуть підвищити вартість паркування для кросоверів, щоб зменшити збитки довкіллю та зробити міський простір безпечнішим.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button