Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Nissan

Муніципалітет у передмісті Мельбурна, міста з найбільшою кількістю населення в Австралії, дослідить можливість встановлення вартості паркування залежно від розміру автомобіля. Результати дослідження будуть пізніше представлені у звіті, пише The Guardian.

За таке рішення у вівторок одностайно проголосувала міська рада Ярри. Там хочуть вивчити питання підвищення оплати на паркування більших транспортних засобів, зокрема кросоверів.

Такий вибір зумовлений тим, що SUV є найбільш популярним типом авто, які продаються в Автралії. Ця тенденція викликала занепокоєння щодо їхнього впливу на навколишнє середовище. Таким чином місто повторює крок Парижа, де проголосували за те, щоб втричі підняти плату за паркування для кросоверів.

В автралійській ініціативі також пропонується запровадити пропорційну вартість за паркування залежно від розмірів машин.

Фото: Logan Weaver Unsplash

Як «Хмарочос» пояснював раніше, автомобілі з великими габаритами завдають більших збитків довкіллю та займають багато місця на вулицях, зокрема під час паркування. Такий транспорт може нести більшу загрозу життю і здоров’ю пішоходів та інших учасників дорожнього руху. А глобальні викиди в атмосферу від автомобільної промисловості скоротилися б на 30% у період між 2010 і 2022 роками, якщо б не тенденція до збільшення розмірів машин.

Нещодавно «Хмарочос» розповідав як паркування великих автівок подорожчало у Парижі. Тоді таке рішення стало результатом голосування жителів міста на референдумі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button