Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Daniel Blasco / Unsplash

Від початку наступного тижня всі користувачі Telegram з України, Росії та Білорусі зможуть обмежувати коло тих, хто надсилає приватні повідомлення, заявив власник месенджера Павел Дуров.

Це реакція на скарги на заклики до терактів і насильства, що поширилися після масового розстрілу під час концерту під Москвою 22 березня. За словами Дурова, Telegram припинив десятки тисяч таких повідомлень і заблокував акаунти, що їх надсилали, вже протягом години після отримання скарг.

Представник СБУ Олександр Мельниченко звертає увагу, що Telegram моментально виконує запити з боку Росії. Водночас Україні нечасто вдається заблокувати шкідливі телеграм-канали.

«Ми бачимо чітку співпрацю Telegram з Роскомнаглядом та ФСБ. Коли потрібно ФСБ заблокувати будь-який канал на території Росії, Telegram виконує ці вказівки моментально», — зауважує він.

В СБУ відстежують розташування серверів Telegram і припускають, що вони знаходяться на території Росії.

Напередодні голова розвідки Кирило Буданов назвав Telegram безпековою проблемою.

«Telegram, з точки зору національної безпеки, точно є проблемою. Це треба розуміти. Я абсолютно проти утисків свободи слова, але це вже занадто, — заявив Буданов. — Він багато в чому завдає руйнівного ефекту тут всередині, але так само завдяки йому можна щось доносити до людей на окупованих територіях. Це те, що більш-менш якось працює».

Коментарі:

    Ruslan1970 :

    закрити і телеграм як руцький загрозливий контент і тік ток як китайський як не дружньої країни яка допомагае московітам.

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button