Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Depositphotos

Більшість українців не використовують автомобілі. Такі результати опитування, замовленого громадською організацією Vision Zero, отримала дослідницька агенція Info Sapiens.

Найбільша кількість безавтомобільних домогосподарств зафіксована на Сході країни – 57,2%, а найменша на Заході – 39,4%. Загалом в Україні не мають жодної машини у користуванні майже 51% сімей.

У західних областях 49,3% респондентів володіють одним автомобілем, а 10,5% – двома або більше. У східних регіонах одним авто користуються майже 33% опитаних, двома або більше – 9,5%.

За даними дослідження, найбільше автомобілі використовують жителі міст із чисельністю до 50 тис. осіб, найменше – з населенням понад 500 тис. осіб. Винятком є лише Київ, у якому більшість сімей мають авто.

Керівник Vision Zero Віктор Загреба пояснює, що результати дослідження свідчать про необхідність посилення державної політики України щодо збереження та модернізації громадського транспорту:

«Ми розуміємо, що в Верховній Раді та в Офісі Президента рівень автомобілеволодіння в домогосподарствах складає близько 100%, тому й думки та увага тих, хто приймає рішення, зосереджені на машинах й дорогах. Однак в розрізі України, переважна більшість людей живуть без автомобілів, й нашим політикам потрібно про це пам’ятати. Більшість українців залежать від громадського транспорту, а він останні п’ять років деградує й не має жодної державної підтримки».

Нещодавно «Хмарочос» розповідав чому активісти закликають скасувати підвищення швидкості на дорогах у Києві до 80 км/год.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button