Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: aachen.de

Починаючи з квітня муніципальні працівники німецького Аахена не вивозитимуть контейнери для біовідходів, якщо жителі кидатимуть туди щось крім органіки, повідомляє пресслужба муніципалітету.

Впродовж останніх місяців комунальники перевіряли контейнери для органічних відходів і за результатами надіслали 4 000 листів із приводу неправильного сортування. Часом у смітті трапляється інший пластик, пакування, метал і скло. Перед компостуванням такі відходи складно відділити від органіки, бо біосміття надто вологе й липке.

Найчастіше люди викидують недоїдки у «біорозкладних» пластикових пакетах. В муніципалітеті пояснюють, що річ у плутанині щодо маркування: сертифікація, яка підтверджує придатність пластику до компостування, це не те саме, що процес на компостному заводі. Перший стандарт передбачає, що пластик розкладається протягом 90 днів, у той час як на компостному заводі розкладання триває лише 30 днів.

Фото: aachen.de

Торік лише 3% органіки класифікувалися як відходи хорошої якості. 45% належали до категорії дуже низької якості, з великою кількістю домішок.

Місто платить 40 євро за тонну добре відсортованих органічних відходів і 100 євро за відходи низкьої якості. Щороку через погане сортування Аахен втрачає до пів мільйона євро.

Тож від першого квітня сміттярі зазиратимуть у контейнери і, якщо побачать там щось крім органіки, просто лишатимуть повний бак при дорозі. Далі у жителів є кілька опцій: відсортувати сміття власноруч, і тоді його заберуть наступного разу; пересипати вміст в окремі мішки для органічних відходів; або ж мешканці замовляють окремий вивіз сміття.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button