Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23568 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Momentum Magazine

У канадському місті Ванкувер активісти організації Vision Zero Vancouver запустили проєкт з обладнання нерегульованих наземних переходів корзинками з цеглою. З обох сторін зебри на стовпи вішають спеціальні корзини, в які кладуть по кілька «цеглин», зроблених з пінопласту. Ідея полягає в тому, що якщо пішохід візьме цеглину і помахає нею перед автівками на переході, то вони зупиняться і пропустять людину з більшою імовірністю, оскільки відчуватимуть небезпеку для власного лобового скла.

За словами активістів, ефект від ініціативи став відчутний відразу: водії стали частіше гальмувати перед пішохідними переходами. Тож корзинки з цеглою планують встановлювати у інших локаціях і надалі, пише Pro Mobility.

У коментарі виданню канадському виданню GlobalNews активісти розповіли, що напівжартівлива кампанія направлена на звернення уваги до небезпеки на цьому конкретному перехресті та закликає створювати більше вуличної інфраструктури, яка б змушувала водіїв дотримуватись швидісних режимів та гальмувати перед пішохідними переходами.

Фото: VisionZeroVancouver

До цього Vision Zero намагалася боротися з проблемою безпеки пішоходів більш традиційними методами. Наприклад, організація звертала увагу міської влади, що чотири смуги руху разом з великою кількістю стовпів створюють «сліпі зони» для водіїв.

Однак адміністрація Ванкувера пообіцяла тільки замінити знаки обмеження швидкості. А це б, на думку активістів, ситуацію суттєво не змінило. У довгостроковій перспективі Vision Zero прагне звузити дорогу лише до двох смуг.

Нещодавно «Хмарочос» розповідав скільки цього року планують облаштувати наземних переходів у Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button