Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ірпінський ліцей №1 поповнив ряди енергонезалежних шкіл у межах кампанії 100SolarSchools благодійного фонду Energy Act for Ukraine. Метою кампанії є оснащення 100 шкіл по всій Україні рішеннями з відновлювальної енергетики.

Місто Ірпінь одним із перших населених пунктів Київщини постраждав від російської війни в Україні, а його ліцей №1 зазнав значних руйнувань від ракетних і артилерійських влучень: було пошкоджено фасад, стіни, дах, вікна, вхідні та міжкімнатні двері, спортивний та актовий зали, спортивний майданчик, бігові доріжки і електричні мережі. На цьому тлі виникла необхідність зміцнити школи надійними джерелами електроенергії, щоб забезпечити безперебійне середовище навчання та автономне електропостачання.

На даху Ірпінського ліцею встановлено 64 сонячні панелі потужністю 25,6 кВт, разом із системою зберігання енергії 40 кВт/год. Додатково, ліцей отримає щорічну економію витрат на електроенергію – 1123 євро.

Завдяки системі будівля зможе працювати автономно до чотирьох годин залежно від потреб у споживанні. Водночас, система також допоможе забезпечити 25 % річного енергоспоживання школи.

Благодійний фонд також проводить освітній курс «Сталий розвиток та зелена енергетика» для дітей.

Пошкоджена школа

З моменту початку повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року українська освітня інфраструктура зазнала великих втрат. За даними Міністерства освіти України, 3798 шкіл в Україні були пошкоджені, а 365 – повністю зруйновані. В ході окупації Ірпеня було пошкоджено майже половину від загальної кількості будівель у місті – 10 500 будівель, з них 2 501 повністю або суттєво зруйновано.

Ініціатива Solar Supports Ukraine, яку підтримують Європейська сонячна асоціація SolarPower Europe та BSW, спрямована на використання потужності сонячної енергії для відновлення громад по всій Україні. 

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button