Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Муніципалітет Нідерландів вирішив більше не дозволяти зводити нові будівлі готелів, щоб побороти надмірний наплив туристів у місті.

Дозвіл на спорудження готелю в Амстердамі можна буде отримати лише у випадку закриття іншого. Але тільки за умови, що кількість спальних місць не збільшиться і новий готель у чомусь буде кращим за зачинений, наприклад більш екологічним.

«Ми хочемо зробити місто зручним для мешканців і гостей. Це означає – ніякого надмірного туризму, ніяких нових готелів і не більше 20 мільйонів ночівель туристів у готелях на рік», – заявили у муніципалітеті.

Однак це правило не поширюватиметься на готелі, які вже отримали дозвіл на зведення.

Рішення про заборону готелів стало останнім із серії заходів, впроваджених для вирішення проблеми надмірного туризму в місті. Адже згідно з постановою 2021 року «Амстердамський туризм у збалансованому стані», коли щорічна кількість туристів досягне 18 мільйонів – муніципалітет зобов’язаний втрутитися у ситуацію. Кількість ночівель у готелях в Амстердама у 2023 році становила понад 20 мільйонів.

Останні роки Амстердам активно намагається обмежити кількість відвідувачів здебільшого для перешкоджання сексуальному та наркотичному туризму в районі червоних ліхтарів. Оновлення підходу регуляції в цій сфері відбулося після припинення у 2019 році екскурсій кварталом червоних ліхтарів через занепокоєння представлення секс-працівниць як визначної туристичної пам’ятки столиці.

На початку 2023 року Амстердам запустив кампанію, що мала на меті попередити молодих британців, які планували відвідати місто з метою розваг, про наслідки надмірного вживання алкоголю, наркотиків або антисоціальної поведінки. Згодом було заборонене вживання марихуани на вулицях у кварталі червоних ліхтарів. Також минулого літа міська рада Амстердама заборонила круїзні судна для боротьби з надмірним туризмом.

Раніше «Хмарочос» розповідав як у нідерландському місті Утрехт заборона купувати друге житло, якщо власники не збираються там проживати, допомогла більшій кількості людей придбати перше помешкання.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button