Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Oleksii Piekhov / Unsplash

ЛУН Місто та Шевченківська райадміністрація запустили мапу безбар’єрності району.

На інтерактивній мапі — заклади освіти, медицини, соціальних послуг, житлові будинки, парки та вулиці. Наразі на карті понад 1500 локацій і вона продовжує наповнюватися.

Працівники всіх підрозділів РДА фізично обходили та перевіряли локації.

Ця мапа є частиною загальноукраїнської мапи «Місто без меж» від ЛУН Місто. Серед нових функцій — маркування кольором залежно від рівня доступності простору: чим ближче до зеленого — тим більше атрибутів безбар’єрності має обʼєкт. Вулиці маркуються, щоб підказати, який маршрут є більш безбар’єрним.

«Ми чудово розуміємо, що наразі на мапі багато “червоного”, “жовтого” — багато бар’єрів. Але оцифрувати дані і мати можливість проаналізувати їх — це дуже важливий крок до змін», — коментує очільник ШРДА Олександр Поповцев.

Мета проєкту — дослідити рівень фізичної безбар’єрності району і напрацювати план дій щодо покращення ситуації, оцифрувати дані центрального району Києва та на його прикладі показати, як може працювати мапа доступності районів, міст.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button