Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Перша підземна школа у Харкові. Фото: twitter.com/mayorterekhov

Перші підземні школи почали будувати у Харкові, який перебуває під постійними ворожими обстрілами. Тепер таких шкіл більшатиме і в інших регіонах України, передусім тих, що близько до лініх фронту чи російського кордону.

Так, у Запорізькій області планують звести десять підземних шкіл, п’ять із яких уже погоджено Міносвіти. Цього тижня оголошують перші тендери на будівництво. Загальна сума субвенції від держави сягатиме 500 мільйонів гривень, повідомив очільник обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Перші три підземні школи мають з’явитися у Запоріжжі, дві — в Запорізькому районі. Там навчатимуться діти одразу з кількох районів обласного центру і населених пунктів області.

До будівництва підземних шкіл долучилася Литва. До кінця року планують побудувати шість таких закладів у Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Сумській та Чернігівській областях. Вже погодили п’ять локацій, місце розташування шостого об’єкта ще визначають, але радше за все він буде на Харківщині.

«Це — будівництво “з нуля”, в місцях, де раніше укриттів не було. Безпекові умови в таких підземних приміщеннях передбачатимуть, про всяк випадок, і антирадіаційний захист. Наша мета, аби діти могли повернутися до освітнього процесу з безпосереднім спілкуванням одне з одним і з учителями», — повідомив Укрінформу керівник литовських програм Co-create Future of Ukraine Артурас Жарновскіс.

Перша підземна школа у Харкові. Фото: twitter.com/mayorterekhov

Першу підземну школу завершили будувати в в Індустріальному районі Харкова у квітні. Вона має 20 класних кімнат, де навчатимуться у дві зміни 900 учнів. Далі планують збудувати такі ж у Новобаварському, Холодногірському та Шевченківському районах міста.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button