Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Keishin Horikoshi / SS Tokyo

Японська студія Kooo Architects спроєктувала надзвичайно вузький готель Rakuragu у центрі Токіо. Дев’ятиповерхова будівля займає ділянку площею всього 83,5 квадратних метри та має сталеву каркасну конструкцію.

Фото: Keishin Horikoshi / SS Tokyo
Фото: Keishin Horikoshi / SS Tokyo

Готель має унікальну форму з «вирізаними» балконами і терасами. Вони знаходяться лише з однієї сторони будівлі, що є типовим для будинку з мінімальним освітленням, за словами співзасновниці архітектурної студії. Готель спроєктований таким чином, що номери люкс мають великі балкони, а менші двомісні номери – не мають взагалі.

«Екстер’єр будівлі був задуманий не на основі аналізу зовнішнього вигляду, а з огляду на висоту кожного поверху та стану будинків довкола. Процес мислення базувався на спостереженні за навколишніми будівлями та створенні балконів у місцях, де приватне життя не буде порушуватися», – пояснює співзасновниця Kooo Architects.

Rasuragu має сталеву каркасну конструкцію з розкосами, а не більш поширену зі стовпів і балок. Переваги такої конструкції для готелю з малою площею кімнат у тому, що це допомагає розширити простір і збільшити освітлення у приміщеннях. Адже якщо проєктувати невеликі за розміром кімнати несвідомо, то гості зазнаватимуть певних обмежень. А вставивши підкоси з посиленою конструкцією – архітектори змогли створити зовнішню форму без стовпів на балконах.

Фото: Keishin Horikoshi / SS Tokyo
Фото: Keishin Horikoshi / SS Tokyo

Для інтер’єрів 14 номерів готелю обрали палітру сірих кольорів, яка доповнює забарвлення фасаду, максимізує ефект природного освітлення та підкреслює тіні увігнутих частин балконів. Адже на думку співзасновниці студії, світло-сірий колір пом’якшує відтінки природного світла краще, ніж білий. Щоб підібрати сірий відтінок стін і підлоги Kooo Architects використали ясен.

Фото: Keishin Horikoshi / SS Tokyo

Раніше «Хмарочос» розповідав як у Токіо побудували дев’ять громадських вбиралень за проєктами відомих архітекторів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button