Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 311 днів. За цей час ми опублікували 23728 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: x.com/ZdenekHrib

Нещодавно реконструйовану станцію празького метро «Їржіго з Подєбрад», зокрема ескалаторну трубу, залишать вільною від рекламних банерів, повідомив мер Зденек Гржиб.

Фото: DPP Dan Šabík

Станцію, збудовану 1980 року, реконструювали з січня до листопада 2023-го. Під час робіт на станції встановили ліфти, а також повернули деяке оформлення, зокрема, освітлення, до оригінального вигляду. Тоді ж прибрали рекламні панелі навколо ескалаторів.

Фото: DPP Dan Šabík

Деякий час станція лишалася «чистою», як під час відкриття. Коли міська влада спробувала повернути рекламу, пражани виступили проти.

Фото: DPP Dan Šabík

За словами Гржиба, метро отримувало безліч позитивних відгуків щодо вигляду станції без реклами, пасажири тішилися можливості милуватися оригінальним дизайном. Тож тепер вирішили, що «Їржіго з Подєбрад» так і залишиться в первісному вигляді.

Фото: DPP Dan Šabík

Мер Праги зауважив, що на компроміс погодилася рекламна агенція, яка вже мала право на розміщення тут реклами. Їй запропонували альтернативні площі.

Нагадаємо, станції київського метро заклеєні рекламою, зокрема й азартних ігор, хоча останнє заборонено законом.

При цьому сам метрополітен за рекламу не відповідає — площі здає в оренду КП «Київреклама». Гроші міський бюджет отримує не за розміщену рекламу, а лише за оренду площ, і скільки недоотримує — невідомо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button