Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 326 днів. За цей час ми опублікували 23821 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Hey! Cheese

Затишок можливо облаштувати навіть у приміщеннях площею від 15 квадратних метрів, свідчить підбірка інтер’єрів маленьких квартир, опублікована Dezeen.

Дизайнери використовують такі рішення, як «спальний кокон» і вбудовані меблі.

Гараж площею 21 м2 у Вільнюсі, Литва

«Я хотіла показати, як мало потрібно людині», — коментує Індре Милите-Сінкявічене, засновниця бюро IM Interior.

Розташований в історичному центрі міста колишній гараж оздоблено кортеновою сталлю. Натомість інтер’єр контрастує з фасадом своїм теплим дерев’яним оздобленням. Спальне місце розмістили в мезаніні над душовою кімнатою.

Квартира площею 17,6 м2 у Тайпеї, Тайвань

Дизайн розробляло місцеве бюро A Little Design. Студію для гри на піаніно перетворили на житло. Раніше зони були диспропорційними: санвузол був доволі великим порівняно з житловим простором, а в кухні, навпаки, не було місця навіть для холодильника. Дизайнери поміняли кухню та санвузол місцями.

Фото: Hey! Cheese

Висота стелі 3,4 метра дозволила облаштувати другий рівень зі спальним місцем. Розкладний диван унизу дозволяє поселити ще одного гостя. Сходи до ліжка нагорі забезпечують доступ до вбудованих шафок.

Фото: Hey! Cheese

Квартира 25 м2 у Ґлазго, Шотландія

У цій квартирі зі стелею висотою 3,4 метра немає взагалі окремо розміщених меблів. Лава слугує і диваном, і ліжком. Над душовою розташовано мезанін з іще одним спальним місцем. Два великі вікна наповнюють приміщення світлом. Дизайнери використали геометричні лінії та яскравий колір, щоб збалансувати мінімалізм.

Фото: Pierce Scourfield

«Я зовсім не пропоную, щоб люди жили так, — каже власник Данкан Блекмор. — Простір дуже особистий і пристосований до моїх власних потреб, а це гарне ліжко, гарячий душ із хорошим напором води і хороший Wi-Fi».

Фото: Pierce Scourfield

Квартира площею 24 м2 у Мельбурні, Австралія

Архітектори Studio Edwards розробили інтер’єр мікролофту на верхньому поверсі будинку 1980-х років для молодої пари. Для кухні та обіднього столу використали алюмінієві стільниці. Ще один матеріал — ОСБ-плити. Дзеркальні поверхні роблять простір візуально більшим. Під ліжком розміщено простір для зберігання.

Фото: Peter Bennetts

Квартира площею 29 м2 у Лондоні, Велика Британія

Дизайнери з Proctor and Shaw використали японські розсувні двері сьодзі, звідки й пішла назва проєкту Shoji Apartment. Висота стелі 3,4 метра дозволила створити на другому рівні «спальний кокон» із великим двоспальним ліжком, огорнутим напівпрозорими полікарбонатними ширмами.

Фото: Ståle Eriksen

«Ми в жодному разі не стверджуємо, що це нова типологія чи житлове рішення. Однак, можливо, проєкт може внести свій вклад у нинішню дискусію про те, як можна “виміряти” якість простору, і що це може означати для майбутнього життя в місті», — кажуть дизайнери.

Фото: Ståle Eriksen

Квартира площею 15 м2 у Бейруті, Ліван

Архітектори Eliemetni назвали цей проєкт «коробкою для взуття». Мікроквартира створена для власника, який здає її в коротку оренду на AirBnB. Зараз у Бейруті, який переживає кризу, складно знайти доступне за ціною й одночасно якісне житло.

Фото: Marwan Harmouch

Квартиру обладнали виготовленими на замовлення компактними меблями з білої ламінованої фанери. Місця для зберігання були інтегровані майже в кожну поверхню.

Фото: Marwan Harmouch

Крім власне житлового простору квартира ще має терасу такого ж розміру.

Квартира площею 19 м2 у Токіо, Японія

Архітектор Такесі Хосака спроєктував інтер’єр цього будинку особисто для себе. Вся земельна ділянка займає площу лише 31 м2. Автор надихався давньоримськими віллами та Скандинавією, де житло може взагалі не отримувати прямого сонячного світла протягом трьох зимових місяців. Тож він намалював криволінійний дах з отвором згори.

Фото: Koji Fujii Nacasa and Partners

Квартира площею 27,5 м2 у Кіто, Еквадор

Місцеві архітектори створили це житло для активної жінки. Вбудовані меблі та місце для зберігання помістили у блок від підлоги до стелі. Звідти висувається робочий стіл та ліжко. До верхніх секцій можна дістатися за допомогою металевої драбини.

Фото: JAG Studio

Компактність такого рішення звільнила місце для вітальні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button