Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 56 днів. За цей час ми опублікували 24485 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Studio Cochi Architects

Японське бюро Cochi Architects спроєктувало бруталістський житловий будинок у вигляді бетонного моноліту для пари з немовлям.

Це новий район Нісідзакі, зведений на місці рекультивованого смітєєзвалища, розташований на острові Окінава, — віддаленому на південь від головних островів Японського архіпелагу. Район поділений на житлові, офісні та промислові квартали.

Архітектори враховували постійну загрозу тайфунів. Замовники також хотіли, аби їхній дім відгороджував їх від вулиці й одночасно був достатньо освітленим і провітрюваним.

Читайте також: Мексиканська родина замовила в архітекторів якомога безпечніший будинок. І ось що вийшло

На вулицю виходить фасад, повністю позбавлений дверей і вікон. Вхід розташували з протилежного боку. Внутрішнє подвір’я слугує буферною зоною. Сонячне світло й повітря потрапляють, зокрема, крізь отвори у даху.

На першому поверсі розміщено більш соціальні зони, такі як вітальня та кухня, в той час, як другий поверх призначено для приватніших просторів: спалень і ванних кімнат.

Більшість меблів Cochi Architects виготовили у власній майстерні з місцевої сировини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button