Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 73 днів. За цей час ми опублікували 24541 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Місце для парклету біля станції метро «Політехнічний інститут» обрали тому, що там паркувалися автомобілі, й зараз він готовий лише на третину. Так у Київзеленбуді відповіли на закиди урбаністів.

Ті критикували ініціативу КМДА через те, що парклет біля Політеху розмістили в зоні, яка й до цього належала пішоходам. До того ж новий громадський простір облаштували біля шумного восьмисмугового Берестейського проспекту, в місці, не затіненому деревами. Головна ж функція парклету — це відвоювання пішохідного простору в автомобілів. 

У Київзеленбуді заявили «Хмарочосу», що місцем обрали частину тротуару, де є масове скупчення людей. Раніше тут були МАФи, а також масово паркувалися автівки.

Зображення з Google Maps, 2019 рік

Тож вирішили, що Планується, що «екологічні вуличні меблі» стануть зручним місцем перепочинку на шляху до роботи або дому, під час пішої прогулянки, а також місцем зустрічі.

Наразі парклет біля Політеху готовий приблизно на 35%. На черзі — оздоблювальні роботи та висадження рослин, які забезпечуватимуть тінь. Для цього обрали березу чорну, хосту, лаванду, імперату, міскантус, пенісетум, плющ і вівсянницю.

Парклети вже встановили у Шевченківському та Голосіївському районах. Збираються облаштувати такі конструкції в усіх районах Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button