Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 344 днів. За цей час ми опублікували 23934 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Оксана Салан

Київрада схвалила будівництво багатоквартирного будинку на вулиці Юнкерова 34 у Пущі-Водиці, де розташовано сторічну дерев’яну дачу. На засіданні 30 травня за проголосували 73 депутати.

Фото зі сторінки Дмитра Перова

Ділянку передали Олександрі Горбачовій в оренду на п’ять років для будівництва багатоквартирного житлового будинку. У проєкті рішення зазначено, що на ділянці розташовано три будівлі, які є приватною власністю цієї громадянки.

Фото: Оксана Салан
Зображення з Google Maps

У Пущі-Водиці залишилося небагато дерев’яних дач, прикрашених різьбленими карнизами та лиштвами. Значного розголосу набула ситуація з розташованою поряд дачею архітектора Брадтмана на вулиці Юнкерова 37-а, збудованою 1910 року. Будівля має охоронний статус пам’ятки архітектури місцевого значення. 

Дача на Юнкерова 37-а до пожежі. Фото: facebook.com/korob.anton

У березні 2023 року «мереживну» садибу охопила пожежа, будинок зазнав значних пошкоджень. Кияни підписали петицію про її відновлення, і КМДА підтримала звернення.

Дача на Юнкерова 37-а після пожежі. Фото: facebook.com/korob.anton

У квітні 2023-го краєзнавець Антон Короб повідомив про пожежу в іще одній дерев’яній дачі в Пущі-Водиці.

Дача Заїки у 2020 році. Фото: facebook.com/korob.anton

Дачний будинок початку ХХ століття розташовано на ділянці 461 на розі вулиці Квітки Цісик. Вогонь знищив його вщент.

Руїни дачі Заїки у 2023 році. Фото: facebook.com/korob.anton

Крім того, як повідомляє юрист Дмитро Перов, на тому ж засіданні Київрада проголосувала за знесення будинку на вулиці Лукʼянівській 29а. На місці колишнього садочка 1940-х мають побутувати багатоповерхівку.

Фото зі сторінки Дмитра Перова

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button