Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 65 днів. За цей час ми опублікували 24558 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КП УЗН Деснянського району

У Деснянському районі Києва з’явився новий парклет. Простір з зеленими насадженнями облаштували вздовж просп. Червоної Калини в парку «Фестивальний». Як зображено на фотографіях, конструкцію розмістили на місці, де раніше паркувалися авто. Водночас перед парклетом також облаштували антипаркувальні стовпчики.

Фото: КП УЗН Деснянського району
Фото: КП УЗН Деснянського району

Парклет – це продовження тротуару у вигляді спеціальної конструкції з місцями для сидіння та озелененням, що використовується для вирішення проблеми запаркованості. Найчастіше він облаштовується на узбіччі вулиць, де регулярно незаконно паркуються авто.

Це дає можливість зробити міський простір комфортнішим для пішоходів, звільнивши тротуари від автомобілів і забезпечивши нові місця для відпочинку, спілкування тощо.

Фото: КП УЗН Деснянського району

Раніше парклети у Києві виникали як низова ініціатива містян. Зокрема, «Хмарочос» показував як команда активістів «DIY Київ» оновила парклет неподалік від Контрактової площі.

Однак у травні КМДА заявила, що планує встановити парклети в усіх районах столиці. Перший облаштували біля Цирку, навпроти універмагу «Україна».

Наступним став парклет біля станції метро «Політехнічний інститут», але його розкритикували урбаністи. Адже конструкцію розмістили в зоні, яка і до цього належала пішоходам та не страждала від запаркованості. Урбаністи зазначили, що муніципальні парклети не виконують початкової функції, а лише наслідують форму.

До того ж, парклет облаштували біля шумного восьмисмугового Берестейського проспекту, на локації, яка ніяк не затінена деревами. У самій конструкції навіс також не передбачений.

Але згодом у «Київзеленбуді» заявили, що місце для парклета біля КПІ обрали на частині тротуару, де є велике скупчення людей і раніше знаходилися МАФи, а також масово паркувалися автівки. Тож вирішили, що «екологічні вуличні меблі» стануть зручним місцем для зустрічей або перепочинку під час пішої прогулянки.

Також «Київзеленбуд» повідомив, що наразі парклет біля Політеху готовий приблизно на 35%. Далі проводитимуть оздоблювальні роботи та висаджуватимуть рослини, які забезпечать тінь.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button