Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 336 днів. За цей час ми опублікували 23881 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Установки Jenbacher в аеропорту Пенсильванії. Фото: jenbacher.com

10 червня Київтеплоенерго провело аукціон на закупівлю 15 міні-ТЕЦ — когенераційних установок для виробництва тепла й електроенергії.

Переможцем тендеру стала словацька компанія KTS Engineering. Вартість угоди становить 1,13 мільярда гривень.

До кінця 2025 року компанія має поставити Києву дев’ять австрійських установок Jenbacher на 4500 кВт і шість на 3333 кВт. Загальна потужність установок — 60 МВт.

Нещодавно Київрада погодила встановлення шести міні-ТЕЦ. Нова концепція передбачає децентралізацію виробництва електроенергії. Будівництво таких ТЕЦ коштуватиме до 1,2 мільярда євро, програма розрахована на 12-15 років.

Коментарі:

    KGB :

    Купує.за скільки? А скільки з бюджету Кличко спиздить?? Правильно,ніхто не скаже,навіть якщо і знати буде.
    Легше готове купити і на цьому ще й бабло вкрасти і відмити,аніж сво’ зробити.

    serjii :

    По перше, вартість контракту озвучена в новині, по друге, вкрасти на чужих контрактах значно важче ніж на власних, що логічно. А свого у нас немає, ми ніколи не думали що нам будуть потрібні технології міні ТЕЦ, тому свою жовч краще русні в чатах виливайте, а не співвітчизників ображайте за прекрасну ініціативу в якій нічого не розумієте

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button