Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 338 днів. За цей час ми опублікували 23888 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Оголошення, яке з’явилося на паркані, що перекрив прохід для пішоходів. Фото: «Пасажири Києва»

Декілька тижнів тому на перехресті вулиць Січових Стрільців, Коперника і Глибочицької на Лук’янівці комунальники встановили паркан, щоб перекрити потік пішоходів через дорогу і трамвайні колії, повідомляє ГО «Пасажири Києва». Спочатку в огорожі залишили шпарину, через яку люди продовжили переходити дорогу, однак після демонстрації активістами відео з цієї локації на «Київській майстерні міста», дірку заварили.

Комунальники встановлюють паркан для перекриття проходу через дорогу. Фото: «Пасажири Києва»

Оскільки біля кінотеатру «Київська Русь» поруч зі станцією метро «Лук’янівська» існує лише підземний перехід, велика кількістю людей переходили через дорогу поверху самовільно. Тож комунальники облаштували паркан з метою покращити безпеку для пішоходів. Але таким чином, як стверджують «Пасажири Києва», тільки погіршилася доступність цієї локації. Адже щоб не спускатися у підземний перехід, люди продовжили пролазити через залишену в огорожі шпарину навіть з самокатами.

Вигляд проходу через дорогу до встановлення забору. Фото: «Пасажири Києва»

Відео з потоком пішоходів, які користувалися діркою в паркані, активісти продемонстрували на «майстерні міста» тиждень тому. Протягом десяти хвилин перегляду в прискореному режимі було зафіксовано близько 50 людей, що пролазили крізь шпарину. Про потребу облаштування наземного переходу біля кінотеатру «Київська Русь» громадська організація також повідомляла голові Департаменту транспортної інфраструктури Руслану Кандибору на транспортній комісії Київради минулого місяця.

Скріншот з відео, у якому показуєтсья як люди продовжують переходити дорогу через шпарину в паркані. Відео: «Пасажири Києва»

На «майстерні» пообіцяли зробити регульоване перехрестя з наземним переходом біля кінотеатру до кінця цього року. Однак «Пасажири Києва» вважають, що готовий результат, ймовірно, з’явиться лише в наступному році. Адже для цього потрібна реконструкція світлофорного об’єкта, а таке фінансування на цей рік не передбачене, хоча схема ОДР вже розроблена та затверджена. А створювати тимчасовий наземний перехід на регульованому перехресті не можна.

Відмову прибирати паркан біля кінотеатру влада обґрунтовує прагненням убезпечити людей від авто. Однак, за словами «Пасажирів Києва» на цій дорозі мали б їздити лише трамваї, тож ризики були б мінімальними. Водночас на іншій стороні дороги паркан відсутній, що дозволяє машинам вільно заїжджати на тротуар і паркуватися там, створюючи небезпеку для пішоходів.

Після демонстрації відео активістами на «Київській майстерні міста» комунальники декілька днів тому заварили шпарину в паркані, повністю перекривши прохід через дорогу для людей. Після цього на огорожі з’явилося «жартівливе» оголошення про перекриття доступного наземного переходу «за ініціативи київського міського голови Віталія Кличка».

Заварена шпарина у паркані. Фото: «Пасажири Києва»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button