Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 338 днів. За цей час ми опублікували 23888 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Модернізована вулиця. Фото: Ewelina Lach

Вулицю Польну в центрі Варшави повністю оновили, як пише WhiteMAD. Під час оновлення локація отримала нове покриття, покращену організацію паркувальних місць, заміну ліхтарів і озеленення.

Такий вигляд мала вулиця до реновації
Оновлена вулиця. Фото: Ewelina Lach

Оновлена Польна стала зручнішою як для водіїв, так і для пішоходів. Для автомобілістів зробили нову вертикальну і горизонтальну дорожню розмітку. А безпеку для пішоходів покращили завдяки підвищенню переходів. Раніше вулиця була заставлена автомобілями, однак тепер цю проблему вирішили. Місця для паркування розташували перпендикулярно до проїжджої частини і тротуару на східній стороні.

Модернізована вулиця. Фото: Ewelina Lach

Роботи тривали декілька місяців й передбачали зняття бітумного покриття й укладання нового асфальтобетонного. Крім того, були встановлені кам’яні бордюри і облаштовані тротуари з бетонних плит. Також з’явилася кам’яна бруківка, особливо на паркувальних місцях.

Модернізована вулиця. Фото: Ewelina Lach

Озеленили вулицю за допомогою 22 нових дерев і близько 2 000 кущів та багаторічних рослин, насамперед троянд. А на майже сотні вже існуючих дерев провели комплексний догляд і реставрацію крон. Також на вулиці оновили освітлення – 19 старих ліхтарів замінили на екологічні й енергоефективні «пасторального» типу.

Раніше «Хмарочос» розповідав як реконструюють три площі у центрі Варшави. Простори, де зараз домінують бетон, асфальт і автомобільний рух, хочуть перетворити на зелені оази з пріоритетом для пішоходів і велосипедистів. Також на локаціях облаштують шляхи громадського транспорту – автобусів і трамваїв.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button