Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 344 днів. За цей час ми опублікували 23946 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У данському місті Сількеборг встановили бронзову скульптуру під назвою HOPE («НАДІЯ»), створену митцями Сергієм Святченком та Єгором Зігурою. Вона зображує фігуру голуба з листком оливи у дзьобі, як зі знаряддям миру.

Скульптуру розмістили у публічному просторі музею Kunst Centret Silkeborg Bad.

Перформанс від Королівського балету Данії

Сергій Святченко також презентував колаж під назвою «Харків. Вершники надії», де автор інтерпретує знамениту картину Пікассо «Герніка» 1937 року. Кошти від продажу зображень буде передано на допомогу дітям, які постраждали від війни.

Загалом проєкт передбачає створення трьох ідентичних творів, з яких перша скульптура буде встановлена ​​в Сількеборзі, наступна – у Брюсселі, а третя – у Києві. Робота над створенням першої скульптури тривала близько року між Києвом, Харковом, Виборгом та Ніццою. 

Сам проєкт розпочався під час повномасштабного вторгнення у 2022 році, коли Святченко, який понад 30 років живе та працює в Данії, створив перший ескіз до роботи як рефлексію на війну в Україні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button