Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 344 днів. За цей час ми опублікували 23946 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Джерело візуалізацій: Андрій Садовий

До роковин з Дня народження відомого українського діяча Романа Шухевича 30 червня презентували проєкт відновленого музею, який зазнав руйнувань внаслідок російського обстрілу. Концепцію обрали на Всеукраїнському архітектурному конкурсі. Весь об’єкт планують зробити інклюзивним.

Музей після влучання дрона. Фото: Львівська міська рада

Перше місце в конкурсі посіла команда Андрія Лесюка, яка також є автором Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові.

Вигляд будівлі музею буде максимально наближеним до її історичної форми, як і просила родина Романа Шухевича. Також відновлять усі автентичні елементи, що частково збереглися після влучання дрона: столярку, дерев’яні сходи, фортепіано, погруддя тощо. Головною у музейному просторі стане криївка, де свого часу переховувався український діяч.

«Буде чітко видно те, що зроблено нове, і в цьому так само закарбована певна історія атаки, тому що не випадково саме цей об’єкт було зруйновано. Ми показуємо, що наша пам’ять – не плакати над попелом, а зберігати вогонь. Цей вогонь – це відвідувачі, сучасна якісна експозиція. Ми даємо можливість переродитися цьому об’єкту», – пояснює Антон Коломєйцев, головний архітектор Львова.

На місці закинутих господарських будівель облаштують освітній простір.

Також проєкт передбачає формування меморіального скверу ім. Романа Шухевича з освітніми зонами біля озера. На території навколо пам’ятника облаштують площу та встановлять вуличні меблі.

Експозицію обговорять з працівниками Львівського історичного музею. Також під час проєктування врахують пропозиції від колективу музею Шухевича.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button