Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 64 днів. За цей час ми опублікували 24555 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/oleksandr.voznyy

Суцільне викошування трави в Києві є «дефектом виконавця», заявив в інтерв’ю на LIGA.Life голова Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Кияни регулярно звертаються до міської влади з петиціями проти викошування трави під корінь, що лишає по собі пустир замість газону. Останню таку петицію місто відхилило, пославшись на законодавчі норми і правила благоустрою. Також запевнили, що без поливу навіть некошений газон все одно засохне.

«Я називаю це дефектом виконавця. Є вимоги до скошування газонів: має залишатись не менше п’яти сантиметрів трави. Проводиться інструктаж, ми пояснюємо працівникам, що навіть на законодавчому рівні встановлені вимоги до газонів. Але, на жаль, людина, яка виконує цю роботу, часто нехтує правилами», — пояснює Возний.

Він додав, що людський фактор присутній не лише в Києві: він був якось у відрядженні в Берліні і спостерігав, як комунальники так само скошували траву у нуль.

Комунальник косить пісок. Кадр із відео: facebook.com/liudmyla.pautets

Посадовець відкидає ідею повністю відмовитися від косіння газонів. Зараз у Києві 39 ділянок, де не скошують траву, і ще 17 ділянок, де висаджуєють луки. У 2025 році кількість таких ділянок зросте.

Однак, за словами Возного, там, де містяни відпочивають, не можна залишати нескошену траву — інакше люди, які люблять стрижені газони, скаржитимуться на бездіяльність комунальників.

Так само розмаїттям думок він пояснює декоративні скульптури Київзеленбуду: «Старшому поколінню це подобається — люди просять створювати такі речі, вони полюбляють прогулянки у таких місцях, вони їм підіймають настрій».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button