Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КП УЗН Солом’янського району

У Київзеленбуді відмовилися від створення квіткових інсталяцій на час війни, повідомляє Bird in Flight.

Фото: facebook.com/oleksandr.sokolenko

Гендиректор Олексій Король визнає, що такі скульптури зрештою не мали очікуваного ефекту. Крім того, зараз вони не на часі, адже вимагають більше праці робітників і коштів, ніж клумби.

Дивіться фото: Нові вау-ефекти від Київзеленбуду: в парку Перемога встановлюють героїв мультфільмів

Однак тематичні квітники висаджуватимуть і далі. У них керівник Київзеленбуду проблеми не бачить: «Не можна подобатися всім. Це дуже добре, що у людей різні смаки». Зауважує, що однорічні композиції подобаються старшому поколінню, бо те бачило такі квітники все життя.

Король також запевняє, що на таких квітниках економлять бюджетні гроші, використовуючи виключно власні рослини. Насіння щороку збирають з висаджених квітів, потім вирощують в оранжереях, які є при кожному районному підприємстві. Таким чином працівники зайняті цілий рік і можуть отримувати зарплату. Мармурову крихту також використовують вживану — миють та повертають на клумби.

Фото: Київзеленбуд

Як створюють тематичні квітники?

Щороку у лютому районні дизайнери отримують від головного ландшафтного дизайнера Київзеленбуду перелік тем, найчастіше приурочених до свят. І вирішують, що та як створити з квітів на задані теми, роблять ескізи, розписують, які рослини планують використати, і відправляють це назад на узгодження.

Фото: Київзеленбуд

Далі головний дизайнер й агрономи перевіряють ескізи та плани за рослинами, затверджують чи коригують, наприклад за кількістю квітів, їх виду, за формою композиції і кольорами. Фінально ескізи затверджують із керівництвом Київзеленбуду.

Фото: Київзеленбуд

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button