Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 348 днів. За цей час ми опублікували 23963 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ДВРЗ Design Days

З 22 по 25 серпня в Києві вдруге відбудуться дні українського промислового дизайну — ДВРЗ Design Days.

В основі ідеї платформи — філософія «своє для своїх» (local to local). ДВРЗ Design Days також використовує промислові зони як локації для культурних заходів і кураторські експозиції.

«В Україні є багато виробників, які не поступаються європейським. Але відповідної культури споживання поки немає. Ми прагнемо це змінити і створити умови для того, щоб український дизайн з’являвся в кожній оселі українців», — говорить співорганізатор ДВРЗ Design Days Роман Михайлов.

Цього року ДВРЗ Design Days буде масштабнішим за попередній. До основної виставкової локації, галереї Panoptikum на ДВРЗ, додалась ще одна — «Культмотив» на Подолі. Просвітницьку програму презентують у просторах «Будзірки» на Куренівці, — там відкриється бібліотека українських матеріалів і лекторій, — а також «Агромату» у Святошинському районі, де також будуть лекції.

У програмі — експозиції, виставки, інтерактивні зони, освітні лекторії, майстер-класи, фудкорти, музична програма. Для охочих придбати щось на згадку працюватиме pop-up store — зона, де можна буде купити спеціально відібрані предмети та витвори дизайну.

Для створення секції функціонального мистецтва запрошено бельгійського галериста і колекціонера Жана Франсуа Деклерка, який відомий своїми виставками в Парижі, Мілані, Брюсселі.

Куратором експозиції промислових об’єктів та декору стане українська дизайнерка Катерина Соколова, а напрям крафту куруватиме архітекторка та художниця Ліна Федоренко.

Вхід на подію для відвідувачів — безкоштовний. Слідкувати за новинами можна на сайті або в соцмережах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button