Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 58 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КМДА

На сайті Київради з’явилася петиція з проханням вирішити проблему з паркуванням біля новозбудованого моста-хвилі, відомого серед киян як «міст-глист», що сподучає парк «Наталка» та Оболонський острів. Наразі звернення підписали понад 180 осіб.

«На сьогодні прибудинкові території всіх будинків у цій частині Оболоні є повністю запарковані відвідувачами цих зон», — зазначається у петиції.

Автор звернення, керівник ОСББ одного з будинків на проспекті Івасюка, пропонує збудувати паркінг на ділянці, яку Київрада торік передала саме під цю функцію з імовірними порушеннями. Справа в тому, що будівництво могли розпочати на території гідротехнічної споруди цивільного захисту населення від підтоплень та території рекреаційної зони Оболоні.

Багатоповерховий паркінг вздовж вулиці Прирічної планували звести як частину проєкту з облаштування відпочинкової зони на Оболонському острові та пішохідного мосту. При цьому місце під паркінг знаходиться майже за два кілометри від «мосту-хвилі», це півгодини пішки.

Проти виступили місцеві жителі, які об’єднались у ініцативу «Парк Прирічна», вони хочуть зберегти зелену зону на цьому місці. Вони стверджують, що ділянку все одно регулярно підтоплює, тож запланована споруда стане «аквапаркінгом».

Вдень 8 липня вони опублікували власну петицію, яку теж можна підписати. У ній пропонуються альтернативні ділянки для організації паркомісць, які не розташовуються на гідротехнічних спорудах і не займають територію зелених зон.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button