Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 58 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Le Présage/ Facebook

У французькому місті Марсель відкрився перший у Європі ресторан, кухня якого живиться від сонячної енергії, пише The Mayor. Для цього Le Présage встановив сонячні панелі, подібні до супутникових тарілок.

Фото: Le Présage/ Facebook

Будівля закладу зроблена з біоматеріалів. Одна зі стін всередині частково створена з місцевої землі та використовується для збереження тепла від сонячних променів. Також ресторан має власний сад і планує вирощувати трави та овочі.

Фото: Le Présage/ Facebook

Наразі заклад працює лише в обідній час (11:30-14:00), ймовірно, через найбільшу кількість сонця саме у цей період. У дні, коли сонця не буде вистачати для вироблення енергії, ресторан планує використовувати власний біогаз.

Фото: lepresage.fr

Концепція ресторану розроблялася протягом десятиліть. Власники закладу описують його як guinguette. Так називають французькі таверни просто неба, які були поширені у ХІХ – поч. ХХ ст. й розташовувалися біля річок на природі.

Нещодавно «Хмарочос» розповідав, що майже пів мільйона балконів у Німеччині облаштовані сонячними панелями. Сонячні батареї економлять мешканцям оселі понад 200 євро на рік.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button