Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 58 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Рятувальники дістали з Дніпра тіло 20-річного хлопця, який впав у ріку внаслідок обриву тросу атракціону біля Пішохідного мосту в Києві.

Трос обірвався вдень у неділю, 21 липня, — рятувальникам подзвонили о 13:40. Люди, що були поряд із місцем події, витягли трос, але без людини. Водолази шукали тіло майже добу.

Канатна переправа, тролей, через Дніпро працює з 2021 року та належить фірмі «Активна Країна», тій самій, що оперує мотузковим атракціоном у Голосіївському парку. Власник компанії — Олександр Палажченко.

Директор та один із засновників «Активної країни» Денис Курта випустив відеозвернення, в якому приніс співчуття родині загиблого та пообіцяв співпрацювати зі слідством.

До 2017 року тролей над Дніпром належав компанії SkyPark, яка стверджує, що тоді його забрали шляхом рейдерського захоплення.

«Через півроку після інциденту невідома компанія, яка не надавала про себе жодної інформації, починає на тому ж місці (оглядова площадка біля Арки Дружби народів — Центральний пляж) монтувати конструкції тролею, а також розповсюджувати інформацію про “повернення” атракціону “Тролей над Дніпром”, з активним використанням фото- та відеоматерілів тролею SkyPark, тим самим складаючи у потенційних відвідувачів хибне враження про надійність атракціону», — наголошували тоді у SkyPark.

Поліція відкрила кримінальне провадження за двома статтями: ч. 2. ст. 272 (порушення правил безпеки, що створило загрозу загибелі людей) та ч. 3 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила загибель людини).

У Київській прокуратурі заявили, що ще у 2021 році намагалися зупинити роботу атракціону над Дніпром, звернувшись до суду з вимогою визнати незаконним розпорядження КМДА, за яким конкурс виграла компанія без досвіду з реалізації розваг подібного типу. У суді не погодилися з твердженням, що канатна дорога належить до атракціонів підвищеної небезпеки.

У КМДА на закиди відповіли, що тоді в суді лише оскаржували результати інвестиційного конкурсу, а сам атракціон на той момент ще не існував.

Додають, що проектну документацію мав розробити переможець конкурсу, і на її основі отримати відповідні дозвільні документи в профільних державних органах та відомствах. «Саме в частині дотримання цих вимог і правил має ретельно розібратися слідство», — заявляють у КМДА.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button