Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 45 днів. За цей час ми опублікували 24413 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У кіоску на вулиці Хрещатик відкрився стритфуд із полтавською кухнею.

«У Інни»  — це новий проєкт шеф-кухаря Євгена Клопотенка і співзасновниці компанії «Нова Пошта» Інни Поперешнюк.

«Зазвичай вулична їжа — це певний мікс різних гастрономічних культур. Ми ж вирішили йти іншим шляхом і створити стритфуд без натяків на вже існуюче. Це наша альтернатива, шаурмі та хот-догам», — коментує Клопотенко.

Головна страва закладу — солоні та солодкі полтавські галушки з локальних продуктів. Також готують качану кашу.

У кіоску намагалися відтворити атмосферу крамнички на районі: з розливним квасом, цукерками «на здачу» та домашніми рослинами на підвіконнях. 

Меню:

  • Галушки полтавські: з куркою або сомом — 145 гривень, з грибами — 95 гривень  
  • Хрумка галушка з сиром і мнясом: велика — 135 гривень, мала — 95 гривень 
  • Качана каша з куркою — 165 гривень 
  • Солодкі галушки — 110 гривень 
  • Кисіль — 55 гривень 
  • Квас — 55 гривень

Стритфут «У Інни» працює з 10:00 до 22:00 на вулиці Хрещатик 28/2.

Торік Клопотенко і Поперешнюк відкрили в колишньому приміщенні заводу «Арсенал» у Києві бістро «Полтава».

У 2022 році Клопотенко і Поперешнюк відкрили у Львові ресторан «Інші».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button