Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 55 днів. За цей час ми опублікували 24467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Затоплена ділянка, де хочуть збудувати паркінг. Фото: група «Парк Прирічна» / Facebook

Київський міський голова Віталія Кличко заявив, що паркінг на вул. Прирічній в Оболонському районі усе ж збудують, але нібито без шкоди для природи, як пише «Вечірній Київ». Проти паркінгу для відвідувачів рекреаційної зони на Оболоні виступали місцеві жителі, оскільки територію часто підтоплює.

«Вкрай важливо побудувати паркінг для тих, хто сюди приїжджає й розвантажити прибудинкові території від автомобілів. Ми над цим працюємо, й я переконаний, що він потрібен й буде побудований в жодному разі не спотворюючи природу, дерева», – зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва наголосив, що паркінг стане об’єктом подвійного призначення і також слугуватиме як укриття. А збудують паркінг на 1,5 метра вище за максимальний прогнозований рівень водопілля. Тому головний архітектор проєкту запевняє, що колапсу з затопленням навесні не буде.

Бетонні плити дамби обіцяють не зрушувати з місця. Їх засиплять ґрунтом і вирівняють від нижньої відмітки до відмітки вул. Прирічної. Також на цій ділянці довжиною у 350 метрів зроблять новий сквер – прогулянкову зелену зону з дитячими майданчиками.

Візуалізація майбутнього паркінгу. Джерело: відео на Facebook-сторінці Віталія Кличко

Нещодавно вже третя петиція проти будівництва багаторівневого паркінгу на вул. Прирічній набрала необхідну кількість голосів. Місцеві жителі вимагають облаштувати у зеленій зоні парк. А оскільки ділянку регулярно затоплює, проєкт іронічно називають «аквапаркінгом».

У 2023 році Київрада проголосувала за розробку проєкту землеустрою рекреаційної зеленої зони на вул. Прирічній та виділила земельну ділянку для будівництва паркінгу. Його хочуть зробити для відвідувачів зони відпочинку, яка об’єднує парк «Наталку», набережну й Оболонський острів з «мостом-хвилею».

Адже з моменту відкриття рекреаційної зони, як зазначив міський голова, острів відвідало пів мільйона відпочивальників, велика частина яких діставалася Оболоні власними автівками. Це створило незручності для місцевих жителів, оскільки двори навколишніх будинків страждають від запаркованості.

Запаркований двір на вул. Прирічній. Фото: Борис Корпусенко / «Вечірній Київ»

Внаслідок цього на сайті Київради навіть створили петицію, яка закликала вирішити проблему з надмірним паркуванням прилеглих до відпочинкової зони територій. Однак автор звернення, керівник ОСББ одного з будинків на проспекті Івасюка, пропонував збудувати паркінг саме на Прирічній.

Натомість у петиції проти паркінгу міській владі пропонують альтернативні локації. Зокрема, на місці АЗС на проспекті Івасюка, 2 або перед Інститутом гідробіології. Також громадськість нарікає, що хоча наразі місць для паркування катастрофічно не вистачає, КМДА видає дозволи на ущільнення забудови вже наявних паркінгів на початку проспекту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button