Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 50 днів. За цей час ми опублікували 24450 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Метро Києва під час обстрілу 26 серпня. Фото: instagram.com/yevhenii.zavhorodnii

У Києві атака крилатими, балістичними, аеробалістичними ракетами та дронами почалася близько третьої ночі. Головними цілями, як вважають в ОВА, були об’єкти інфраструктури. Російські ракети і безпілотники ППО відбила на підступах до столиці, однак є руйнування і постраждалі в області.

​​На Київщині поранено троє людей: жінка 1965 року народження з осколковими пораненнями та жінка 1984 року з немовлям. Попередньо, у матері черепно-мозкова травма. П’ятимісячна дівчинка випала з візочка і подряпаля стегно, повідомляє ОВА.

В області пошкоджено два енергетичних об’єкти та 22 будинки, один з яких знищено повністю. 

«Це був один з найбільших ударів — комбінований. Більше сотні ракет різних типів та близько сотні “шахедів”. І як більшість попередніх російських ударів, цей такий же підлий, націлений на критичну цивільну інфраструктуру. По більшості наших регіонів, від Харківщини та Києва до Одеси і західних областей, — повідомив президент Володимир Зеленський. — Багато пошкоджень в енергетиці».

Укренерго розпорядилося ввести екстрені відключення світла. Виникли проблеми з електропостачанням в багатьох районах Києва. Через це вирішили розгорнути пункти незламності. Є затримки електротранспорту.

Як повідомляє міський голова Віталій Кличко, енергетики та комунальні служби відновили водопостачання на правому березі столиці.

Ситуація в інших регіонах

Є влучання в об’єкт залізничної інфраструктури у Сумській області. Пошкоджено контактну мережу та будівлі, поранено помічника машиніста. Деякі вокзали було знеструмлено, їх перевели на резервні генератори та використовують як пункти незламності. Приміські електропоїзди у деяких регіонах їдуть із затримками.

У Луцьку було влучання у багатоквартирний житловий будинок на одному з проспектів. Загинула одна людина.

На Дніпропетровщині російська ракета влучила по дачах. Загинув чоловік 1955 року народження. Ще одного чоловіка дістали з-під завалів живим.

На Одещині внаслідок падіння уламків ракет пошкоджено приватні будинки та велика кількість автотранспорту. Поранено семеро людей, серед них хлопчики десяти й семи років і десятирічна дівчинка.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button