Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 50 днів. За цей час ми опублікували 24450 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/shelevytska

Національний авіаційний університет повертається до початкової назви, під якою його було створено у 1933 році, — Київський авіаційний інститут. НАУ стане КАІ, повідомила виконувачка обов’язків ректора Ксенія Семенова.

«Україна була однією з матерів авіації. Серійні літаки в Одесі, експериментальні виробництва і конструкторські бюро у Києві, — зазначає вона. — Зараз, під час війни Україна повертає собі статус технологічної держави… І авіаційний повертає собі оригінальну назву».

Семенова наголошує, що зараз університет займається, зокрема, технологіями для оборони, такими як дрони, радіоелектронна боротьба, антени, кібербезпека, штучний інтелект, розмінування і цивільна безпека.

Протягом понад 90 років назва закладу змінювалася принаймні сім разів: Київський інститут цивільного повітряного флоту, Київський інститут цивільної авіації, Київський інститут інженерів цивільної авіації, Київський міжнародний університет цивільної авіації, Національний авіаційний університет тощо.

Різниця між поняттями «університет» та «інститут» доволі умовна. Загалом інститут спеціалізується на одному напрямі підготовки, а університет — ширша структура, яка охоплює різні галузі освіти. У 1990-х вважалося, що назва «університет» престижніша, тож чимало інститутів пбуло перейменовано.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button