Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 51 днів. За цей час ми опублікували 24450 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Ümit Yıldırım / Unsplash

Державне бюро розслідувань зацікавилося будівництвом «апартамент-готелю» на вулиці Курганівській 7 у Печерському районі Києва, повідомляє КиївВлада.

На ділянці площею 0,1 гектара уже почали будувати 10-поверхівку. Забудовник — фірма «Дружба народів СНД», якою володіють два громадяни Азербайджану. Будівництво захоплює й сусідню ділянку.

Слідчі встановили, що забудова суперечить цільовому призначенню ділянки — на ній можна зводити лише приватний будинок. У 2018 році, втім, державний реєстратор вніс зміни до призначення — нібито «для будівництва та обслуговування будівлі готелю». У ДБР вважають, що це було зроблено з порушенням. У Департаменті земельних ресурсів КМДА заявили, що Київрада не погоджувала такі зміни.

У КМДА вже відмовляли у дозволі на будівництво, вимагаючи від забудовника, зокрема, привести у відповідність показники висотності на архітектурних кресленнях, враховуючи, що в історико-містобудівному обґрунтуванні висотність забудови обмежується 27 метрами.

Однак «Дружба народів СНД» пішла в суди оскаржувати відмову. Успіх компанії був тимчасовим, бо 2022 року Касаційний адмінсуд відмовив забудовнику, назвавши будівництво самочинним. Однак до остаточного рішення Департамент з питань ДАБК при КМДА все ж видав дозвіл.

Як зауважує видання, засновники фірми, Іфтіхар Фараджов і Мурад Касумов, до 2021-го були кінцевими бенефіціарами фірми «Юпітер Фінанс», що володіє 120-літньою Дачею з мезоніном на Святошині, якій загрожує знесення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button