Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 51 днів. За цей час ми опублікували 24450 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Urken91, CC BY-SA 4.0

Енергоатом анонсував будівництво Чигиринської атомної електростанції.

Енергетична стратегія України на період до 2050 року передбачає збільшення потужності вітчизняної атомної генерації. Енергоатом вирішив, що найбільш перпективним майданчиком для будівництва є Чигиринський, поблизу містечка Орбіта на Черкащині.

Там планується зведення чотирьох нових енергоблоків за технологією AP1000.

Чигиринська міськрада вже надала дозвіл розроблення проєкту землеустрою і передання земельних ділянок площею понад 38 гектарів у постійне користування Енергоатому.

«Енергоатом має намір відродити Орбіту, зробивши її одним із найсучасніших містечок на кшталт Нетішина, Южноукраїнська чи Вараша», — заявив керівник компанії Петро Котін.

Фото: Urken91, CC BY-SA 4.0

Місто Орбіта розташовано на березі Кременчуцького водосховища у 60 кілометрах від Черкас. Його почали будувати у 1970-х роках для працівників майбутньої Чигиринської АЕС. Однак після Чорнобильської катастрофи проєкт закрили. Деякі будинки встигли, втім, заселити. Зараз в Орбіті живе 160 людей.

Більшість забудови — багатоповерхова. Зараз будинки перебувають в аварійному стані, майже немає газопостачання, є проблеми з питною водою. Працює одна крамниця.

Нагадаємо, на Хмельницькій АЕС будують чотири нових енергоблоки: два за радянською, два за американською технологією.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button