Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 57 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/pleso2016

Комунальне підприємство «Плесо» оголошує тендер на доопрацювання проєкту реконструкції річки Либідь. На попередню розробку витратили 200 тисяч гривень.

Реконструкція передбачає берегоукріплення та ревіталізацію річища Либеді та її притоків, природної екосистеми річки, що сприятиме відновленню берегів і створенню умов для розмноження риби. Проєкт також передбачає встановлення смуг відведення для гідротехнічних споруд.

Благоустрій включатиме облаштування громадських просторів — зон відпочинку зі сходами та пандусами, аби містяни могли спускатися до річки.

Нещодавно Київрада ухвалила детальний план території, що передбачає закриття частини річки Либідь у колектор для облаштування заїздів до нового ТРЦ Ocean Mall. За інформацією спільноти «Цегла» розробку ДПТ оплатила компанія Terra Project, яка будує торговльний центр.

Петиція проти цього зібрала потрібні голоси всього за два дні. У відповіді на звернення міський голова Віталій Кличко заявив, що зазначені аргументи «не заслуговують на увагу». Його заступник Володимир Бондаренко наголосив, що ревіталізація на тій конкретній ділянці обтяжується радянським та пострадянським міським плануванням, а отже є неможливою.

Протяжність річки Либідь — понад 17 кілометрів, але лише приблизно 500 метрів протікає у природному руслі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button