Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото надані закладом

На вулиці Велика Житомирська 21, поряд зі Сквером київських інтелігентів відкрили винний бар «Книжки і пляшки».

Заклад поєднує формати винного бару і книгарні. Там можна придбати, читати або орендувати книги.

Бармени — Володимир Повзун, Ірина Радченко і Тарас Бліндер — є також засновниками закладу. Вони розкажуть відвідувачам про появу джин-тоніка та кір-рояль, з яким вином поєднати страву, а також «розділять ваші екзистенційні терзання».

Бар розділено на дві зали. Головними акцентами в першій слугують винна шафа та кіношний бар у стилі «Великого Ґетсбі». У другій — гра на фортепіано. 

На книжкових полицях можна знайти поезію та прозу українських сучасних і класичних авторів, науково-популярні й мистецькі видання.

Винна карта нараховує більш як 100 позицій від українських і закордонних виноробів. Серед вин — ігристі, білі, червоні, рожеві, помаранчеві. Також готують класичні коктейлі. За меню відповідає шеф-кухар Микита Вялов, засновник кондитерської Salty Cake. Зокрема, є великий вибір закусок до вина: сири, салямі і прошуто, в’ялені томати, каперси тощо.

Дещо з меню:

  • пляшка Cava Brut Nature NV, Flama d’Or — 900 гривень,
  • келих Fuzion Organic Cabernet, Zuccardi, 2021 — 175 гривень,
  • джин-тонік — 225 гривень,
  • негроні — 225 гривень,
  • еспресо — 50 гривень,
  • тартар із яловичини — 290 гривень,
  • тарілка антіпасті: хамон, салямі, копа, мортадела, пармезан, дор блю, камамбер та оливки — 400 гривень,
  • ескарго по-бургундськи — 230 гривень,
  • консерва сардин у томаті — 170 гривень.

Планують влаштовувати події, присвячені вину, вечори поезії, презентації книг та книжковий клуб.

«Книжки і пляшки» відкрито щодня з 16:00 до 23:00. Заклад є дружнім до тварин.

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button